In Outlook 2013, 2016 werkt de configuratie van de IMAP-mappen anders dan in eerdere versies van Outlook. Het is hierdoor mogelijk dat Outlook de mappen op de server niet correct herkent, en daardoor verzonden e-mails bijvoorbeeld niet opslaat. Ook is het mogelijk dat je e-mails niet meer kunt verwijderen.

Om dit te voorkomen, wijzig je de hoofdmap in Outlook. Hiervoor volg je de onderstaande stappen.

Let op: Maak van te voren een back-up van je e-mail voordat je deze wijziging doorvoert.

• Open Outlook 2013,2016
  • Klik op 'Bestand'.
  • Klik op 'Accountinstellingen'.
  • Kies 'Accountinstellingen…'.
  • Dubbelklik op je IMAP-e-mailaccount.
  • Klik op 'meer instellingen'.
  • Klik op het tabblad 'geavanceerd'.
  • Onder 'mappen' voer je 'INBOX' in als hoofdmap.
  • Klik op 'Ok'.
  • Herstart Outlook.

Houd er rekening mee dat het nog even kan duren voordat Outlook alle mappen opnieuw heeft gesynchroniseerd. Daarna zouden de IMAP-mappen naar behoren moeten werken.