Wanneer je jouw e-mail via Office 365 laat lopen, dan is het noodzakelijk om aanpassingen aan je DNS te doen om alles via Office 365 te laten verlopen. In dit artikel leggen we uit hoe je makkelijk die DNS instellingen kan toevoegen en hoe je de mail routing aanpast.

Stappenplan

Stap 1. Pas je DNS aan naar Office 365- Log in op het klantenpanel van Chi Computers via domein overzicht.

Stap 2. Klik op je domeinnaam

Stap 3. klik naast je domeinnaam op het instellingen-icoontje

Stap 4. Klik op DNS Wijzigen

Stap 5. Klik op het Office 365 icon (Windows logo)

Stap 6. Alle dns instellingen worden nu automatisch toegepast, je moet alleen je mx record invullen

Stap 7 login in je Office 365, Microsoft 365 portaal via https://login.microsoftonline.com als de beheerder

Stap 8 Navigeer naar installatie en domeinen

Stap 9. Klik op je domeinnaam

Stap 10. In het overzicht staat er een mx record met (-nl.mail.protection.outlook.com) deze compleet overnemen en kopiëren in ons klanten portaal bij mx record.

Stap 11. In ons klantenportaal klik je op opslaan en alles wordt opgeslagen

Stap 12. Controleer in het office 365 door op dns controleren of alles is gelukt.