Als je gebruik maakt van 2 staps verificatie voor office 365 en/of Microsoft 365 kan je eenvoudig aanmelden met de Microsoft Authenticator app voor iOS en Android. Als je aanmeldt bij een van de office apps: Word, Excel, PowerPoint, OneNote, Outlook, Azure, OneDrive en Office 365 krijg je een sms code toegestuurd om je te veriferen, met de authenticator gaat dat nog makkelijker.

Stappenplan

Stap 1. Zorg ervoor dat je de Microsoft authenticator hebt geïnstalleerd vanuit de app store of google play store

Stap 2. Open een Microsoft app

Stap 3. Automatisch wordt er gevraagd of je wilt aanmelden via de Microsoft authenticator, hier voer je jouw e-mailadres en wachtwoord in

Stap 4. Automatisch komt de sms code in beeld, voer deze in.

Stap 5. De authenticator app zorgt ervoor dat je smartphone, tablet 14 dagen aangemeld blijft.